Fotocredit:

Årsmøtet i Møre og Romsdal MDG: – Det trengs et skifte i norsk politikk

I helgen holdt vi vårt årsmøte. Der valgte vi både ny leder og pekte på samarbeidspartnere etter stortingsvalget. I tillegg fikk vi vedtatt mye ny politikk. 

 

 

4. mars 2024

Som ny leder for fylkespartiet, ble Gro Santi Johnsen fra Kristiansund valgt. Johnsen har lang fartstid i politikken, og har blant annet vært bystyrerepresentant i Kristiansund og landsstyrerepresentant for MDG.

Ny fylkesleder: Gro Santi Johnsen!

– Det er en stor ære og et stort ansvar å bli valgt til et slikt verv. Jeg er klar og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Johnsen.

Allerede har hun ambisjonene klare for hva hun vil få til med ledervervet.

– Jeg skal bidra til å løfte den grønne politikken i Møre og Romsdal. Vi skal være førstevalget for alle som er vil ha mer solidaritet, som vil ha en tydelig stemme i politikken for naturen og miljøet, og som vil ha en offensiv og grønn næringspolitikk.

Vil ha ha gjennomslag i regjeringsforhandlinger

I mars skal landsstyret i MDG ta stilling til hvordan partiet skal stille seg i spørsmålet om samarbeid etter stortingsvalget i 2025. Årsmøtet i Møre og Romsdal MDG gir et tydelig råd i saken.

– Vi har vedtatt at vi råder partiet til å gå til valg uten å peke på verken høyresiden eller venstresiden. Vi trenger et skifte i norsk politikk, og da holder det ikke med en fortsatt grå retning med anstrøk av rød eller blå. Vi vil derfor gå til valg på å forhandle med de partiene som gir størst gjennomslag for solidarisk, grønn politikk, sier Johnsen.

Hele vedtaket fra årsmøtet lyder: «Møre og Romsdal MDG råder MDG til å gå til valg i 2025 uten å peke på verken høyresiden eller venstresiden, og til å forhandle med de partiene som gir størst
gjennomslag for solidarisk, grønn politikk. MDG vil bare gå inn i samarbeid der vi får god
uttelling for vår grønne kjernepolitikk.»

Vil ta vare på naturen

Årsmøtet har også behandlet en rekke politiske saker. Blant ble det vedtatt at vi sier tydelig nei til landbaserte oppdrettsanlegg som fører til nedbygging av natur, og at områder satt av til energiproduksjon skal restaureres til naturen når produksjonen er avsluttet.

Nytt fylkesstyre! Fra venstre: Hans Ramsvik, Jonas Maas Nilsen, Øystein Settem Wold, Germain Schmid, Steinar Ørstenvik, Gro Santi Johnsen, Tore Kristiansen og Henriette Hafsaas. I tillegg ble Eli Vullum Kvande valgt, men var ikke til stedet da bildet ble tatt.

– Naturkrisen er en av de største utfordringene som vi står i, og vi har mistet enormt med natur i fylket. Siden 1988 er andelen inngrepsfri natur i fylket vårt redusert med over 500 km2. Det sier seg selv at dette ikke kan fortsette, og derfor trenger vi nå kraftfulle grep for å ta vare på naturen, sier Johnsen.

Vil endre formueskatten

I tillegg har årsmøtet vedtatt at Møre og Romsdal MDG vil endre formueskatten.

– Bedriftene må igjennom en stor omstilling for at Norge skal oppfylle de norske klimamålene. Skal bedriftene klare dette, er de avhengig av forutsigbarhet, gode rammevilkår og rettferdig konkurransevilkår. Dagens formueskatt hindrer dette, fordi den tapper bedriftene for verdier og fordi den favoriserer utenlandske eiere. Det kan ikke fortsette.

Alle resolusjonene kan du lese her: