Fotocredit:

Dette skjedde i april

Skole, veier og politikk – mye har skjedd den siste måneden!

30. april 2023

Vei eller natur

Møre og Romsdal er et samferdselsfylke. Et stort antall bruer, tunneler, ferger og veier gjør det til et tema som alle politikere må forholde seg til. Men hvordan man forholder seg til det, er veldig forskjellig fra parti til parti. Det ble tydelig på en debatt jeg deltok på denne måneden.

Debatten handlet om vedlikehold av fylkesveier og bygging av ny vei. Alle sier natur må veie tungt, men da vi diskuterte en konkret veiutbygging, ville alle de andre partiene bygge traseen som får størst negative konsekvenser for naturen, blant annet med nedbygging av myr. Som eneste i panelet tok jeg til ordet for at man bør velge traseen med minst konsekvenser for naturen.

Å bygge ned minst mulig natur, burde være en selvfølge. Det er det også så lenge man snakker generelt, men så snart man snakker om konkrete prosjekter, er det absolutt ingen selvfølge.

Om man har abonnement, kan man lese mer om debatten hos Sunnmørsposten.

Nye veier eller vedlikehold?

Et annet spørsmål knyttet til vei, er om man bør prioritere nye veier eller vedlikehold av veiene man allerede har.

Jeg og MDG mener at vedlikehold må prioriteres over nye monsterprosjekter som Møreaksen. Også det burde egentlig være en selvfølge, men det er egentlig et veldig kontroversielt standpunkt i et politisk landskap dominert av «mer, mer, mer – mentalitet».

Jeg har skrevet debattinnlegg om dette her.

En helomvending i skolepolitikken

I går kom nyheten om at det ikke blir lærerstreik. Det er veldig bra, og det kan forhåpentligvis være starten på en helomvending i skolepolitikken.

Tidligere i uka kom den mindre gode nyheten om at Ålesund vil tvinge lærere til å ta på seg sensoroppdrag. Det er nok et eksempel på det jeg kaller rovdriften på lærerne i skolen. Det er en form for drift hvor kravene og presset øker uten anerkjennelsen og rammene som er nødvendige for å kunne innfri. Lærerne er satt sjakkmatt.

Jeg sier mer om det hos Utdanningsnytt.

En god skole for voksne og barn mener jeg er noe av det aller viktigste vi politikere kan jobbe for. Det er en av mine hjertesaker og en av sakene jeg vil løfte frem gjennom valgkampen (og etter).

Programmet vårt er lansert!

Programmet vårt er lansert – og det er som 17. mai, bursdag, jul, sommerferie og årets første softis på en gang! Så gøy er det faktisk.

For oss som driver med politikk er jo politikken det aller viktigste. Derfor er det så gøy å endelig kunne vise frem politikken vi går til valg på og som vi vil jobbe for etter valget.

Jeg er veldig stolt av det vi legger frem og jeg er glad for å kunne stille til valg med et så solid program i ryggen.

Les mer om programmet her.

Grønn og vårlig hilsen fra
Jonas Maas Nilsen