Fotocredit:

Dette skjedde i september

Valget er over – dette skjedde!

5. oktober 2023

Valgkampen

Det har vært en spesiell valgkamp. På samme tid som den ikke har vært preget av én enkelt sak, har den blitt overskygget av skandaler.

I Møre og Romsdal forsøkte vi å løfte miljø, natur, klima og skole opp på den politiske dagsorden. Spesielt synes jeg nok at skole ikke nådde helt opp i denne valgkampen. Med tanke på at det er et av de viktigste ansvarsområdene til fylkeskommunen, er det rart. Jeg kommer imidlertid ikke til å gi meg, men heller fortsette å løfte skole som en viktig sak.

Noe av det morsomste med valgkamp er alle som engasjerer seg for demokratiet. Det gjelder folk i eget parti, men også folk i andre partier. Det er mye bra folk på tvers av partilinjer!

Resultatet

Så hvordan endte valget? For vår del ble det et blandet resultat.

På den ene siden var det flere gode kandidater som ikke kom inn i kommunestyrer, også i kommuner hvor vi tidligere har vært inne. På fylkesnivå gikk vi tilbake fra rekordvalget i 2019, og denne perioden skal vi ha én representant i kommunestyret.

På den andre siden løftet vi oss fra meningsmålingene tidligere på året. Vi kom for første gang inn i Giske kommune og vi fikk et av landets beste resultater i Surnadal. Vi gjorde vårt nest beste valg noensinne i Møre og Romsdal.

Og vi kom til sammen inn i sju kommunestyrer i fylket. Det er sju kommuner som får en tydelig grønn stemme.

Fremover

16. oktober møtes det nye fylkestinget for første gang. Da begynner arbeidet.

Som enslig representant for MDG på fylkestinget, blir det ekstra viktig for meg å ha kontakt med folk i fylket og få innspill. Om du har noe på hjertet, så nøl derfor ikke med å ta kontakt. Jeg nås på epost jonaslnilsen@gmail.com.

Nå gleder jeg meg til å komme i gang. Og for alle de 3260 personene som stemte på MDG i Møre og Romsdal skal jeg gjøre mitt aller, aller beste.

Grønn hilsen
Jonas Maas Nilsen
Representant på fylkestinget – Møre og Romsdal MDG