Fotocredit:

Dette skjedde i mars

Ferger, årsmøter og rekordmange lister er stikkordene for denne oppdateringen

 

1. april 2023

Ferger farger debatten

Fergene er viktige for oss som bor i dette fylket. Derfor var det mange som reagerte da nyheten kom om at fylket må kutte voldsomt i fergedriften.

I tillegg ble saken direkte merkelig da samferdselsministeren ikke ville svare på spørsmål fra NRK.

Jeg har engasjert meg i saken, og i samarbeid med stortingsgruppa til MDG, stilte vi spørsmål på Stortinget til ministeren. Da har han plikt til å svare og kan ikke sno seg unna.

Svaret var skuffende, men ikke overraskende. Ministeren vil ikke ta ansvar, men peker på fylket. Dette på tross av at fergedriften i stor grad er finansiert av statlige overføringer.

Vi gir oss imidlertid ikke og vil jobbe videre for denne viktige delen av både kollektivsystemet og veinettet i fylket.

Her kan du lese om spørsmålet vi stilte, her kan du lese om svaret vi fikk, og her kan du lese debattinnlegg jeg har skrevet om saken og AP sitt ansvar i den.

Årsmøter

Årsmøte – et ord som automatisk kan fremkalle et gjesp hos mange. Og jeg skal innrømme at det ikke er alt som er like spennende på et årsmøte (jeg ser på dere, vedtekter og regnskap!). Men det er også mye viktig og spennende på et årsmøte.

På årsmøtet legges retningen for partiet, man velger personene som skal ha tillitsverv og man vedtar politikken. Ganske viktige greier!

Derfor er det alltid litt ekstra stas å delta på et årsmøte. Selv var jeg så heldig at jeg var invitert til å delta på Volda MDG sitt årsmøte. Strålende møte og fabelaktig gjeng.

I tillegg til at lokallagene har hatt årsmøter, har det også vært årsmøte for fylkeslaget. Der vedtok vi det politiske programmet vi skal gå til valg på (lanseres snart) og vi valgte Ingvild Espelid Wold til fylkesleder. Gøy!

Herlig gjeng på årsmøte i fylkeslaget.

Nå er vi klare til valg!

Valget nærmer seg. Og en av de virkelige milepælene frem mot valgdagen var 31. mars. Dette var nemlig fristen for å levere valglistene i kommuner og fylker.

Mange har jobbet iherdig i Møre og Romsdal for at vi skal stille flest mulig og best mulig lister. Og nå er resultatet klart: Vi stiller rekordmange egne lister i fylket!

Her kan du lese mer om det.

Jeg er utrolig stolt over kandidatene som stiller til valg for oss og veldig takknemlig for at folk bruker av tiden sin på å stille til valg. Uten personer som gjør nettopp det, så blir det ikke noe lokaldemokrati.

Nå gleder jeg meg til at valgkampen virkelig kan starte, men først: Påskeferie!

Jeg ønsker alle en strålende påske 🙂

Grønn og påskegul hilsen fra
Jonas Maas Nilsen