Fotocredit:

Dette skjedde i mai

Landsmøtet, Une Bastholm og en ny retning for skolen – dette skjedde i mai!

24. mai 2023

Vi har vært på landsmøte

På talerstolen på landsmøtet for å understreke at årets lokalvalg må handle om natur.

Landsmøtet er noe av det største som skjer i et parti i løpet av året. I tillegg til at det er veldig hyggelig å møte partifeller, så er det en unik mulighet til å løfte saker og gi dem oppmerksomhet både i partiet og utenfor.

Vi var en solid gjeng fra Møre og Romsdal som dro til landsmøtet med sekken full av saker vi ville sette på dagsorden. Blant disse var betydningen av naturen i lokalvalget, arbeidet for å skrote Møreaksen og debatten om skjermbruk i skolen.

På forhånd ble jeg intervjuet av ulike medier. Et av intervjuene kan du lese her.

Og Une har vært i Møre og Romsdal

Meg, Une Bastholm og Jarle Hauge Steffensen (førstekandidat i Ålesund).

Det er alltid kjekt med besøk. Ekstra kjekt er det når en stortingsrepresentant kommer. Derfor var det gøy å kunne ønske stortingsrepresentant for MDG, Une Bastholm, velkommen til Møre og Romsdal.

I tillegg til at et slik møte er hyggelig, er det en god mulighet til å spille inn hva som er viktig for oss i fylket. Mye ble diskuter, blant annet:

  • At vi må ta bedre vare på naturen og verne minst 30%.
  • At vi trenger en ny kurs i skolen.
  • At vi trenger bedre løsninger for gang, sykkel og kollektiv.
  • At havvindsatsingen må sette hensynet til natur høyt.
  • Og mye, mye mer!

En ny retning for skolen

Skolepolitikk ligger mitt hjerte nært. Derfor er jeg veldig glad for at mai virkelig ble måneden skole ble satt på den politiske dagsorden.

Selv har jeg både skrevet debattinnlegg og postet videoer om temaet, men det virkelig store er at MDG har bidratt til å løfte debatten om både skjermbruk i skolen og manglende lek.

I forbindelse med landsmøtet lanserte nestleder Ingrid Liland, stortingsrepresentant Lan Marie Berg og Une Bastholm forslag om å gjøre 1. – 4. klasseskjermfri og gjøre om på seksårsreformen.

Dette er forslag som både er modige og som peker ut en ny retning for skolen. Forslagene skal behandles på landsstyremøte i MDG 9. – 11. juni. Jeg er spent på utfallet.

I tillegg er det stadig store og små ting som skjer. Spesielt kan jeg anbefale dette nydelige debattinnlegget om grønt næringsliv fra toppkandidatene våre i Molde.

Grønn hilsen
Jonas Maas Nilsen