Fotocredit:

Dette skjedde i januar

Nysgjerrig på hva som har skjedd i januar? Her får du en liten oppdatering!

28. januar 2023

Nå har valgåret startet! De fleste tenker nok enda ikke så mye på at det er valg til høsten, men for oss som er kandidater, føles det plutselig mye nærmere. Og det er mye som skjer. Stadig flere steder får valglister og stadig flere sier ja til å stille til valg for MDG.

Når skal trafikksikkerhet være viktigst?

Trafikksikkerhet er en sak som dessverre stadig blir aktualisert. Denne gangen på grunn av en ny ulykke på veien mellom Solavågen og Mauseidvågen i Sula kommune. Siden 2005 har 45 personer blitt skadde i trafikkulykker på denne veien og fire personer har omkommet.

Det gjør meg opprørt at det fortsatt ikke er gjort noe for å utbedre trafikksikkerheten på strekningen. Derfor skrev jeg dette innlegget og utfordret ansvarlig politiker fra SP. Som forventet var svaret total stillhet, men jeg kommer ikke til å gi meg. Trafikksikkerhet er for viktig til å gi seg.

Kollektivtransport bør være billigere

En av mine hjertesaker er et billigere og bedre kollektivtilbud. Derfor synes jeg det er gøy at et av forslagene i MDG sitt alternative statsbudsjett var nasjonalt månedskort til 500 kr. Altså 500 kr for å reise så mye man vil i hele Norge. Det er gøy!

Ikke minst i Møre og Romsdal ville det være en stor forskjell. I dag koster et månedskort for hele fylket 1500 kr (ja, faktisk!). 500 kr er noe litt annet.

Valgkampen rykkere nærmere

Bildet viser toppkandidatene til Møre og Romsdal MDG.
Glad gjeng toppkandidater samlet.

Valgkampår betyr også valgkampplanlegging. I midten av januar var toppkandidatene samlet i Ålesund for å legge planer for valgkampen. Det ble god stemning og mange ideer både til hva vi har lyst til å gjøre og ikke minst til hvilke politiske saker vi har lyst til å løfte.

For oss handler valgkamp om å vise frem våre løsninger og om å lytte. Så om du har innspill til hva du synes vi bør gjøre eller hvilke saker vi bør løfte, så ta kontakt.

Stor og smått

Vi jobber stadig for å nå ut og for å komme i kontakt med folk. Derfor finner du oss nå også på Instagram. Her er planen å dele stor og smått som skjer, så følg oss gjerne der: www.instagram.com/moreogromsdalmdg

Grønn hilsen fra
Jonas Maas Nilsen