Bli kjent med toppkandidatene

 

Carl Johansen 

Carl Johansen (f. 74) er fra Sunndalsøra. Han er gruppeleder for MDG i Møre og Romsdal og sitter i fylkesutvalget, og har bakgrunn fra flere nasjonale roller og verv i partiet, og som regionsekretær for MDG i Oslo og Akershus. Carl er utdannet innen statsvitenskap og idéhistorie, og har jobbet i organisasjoner som Greenpeace, SAIH og Antirasistisk Senter. Han er også forfatter, og har gitt ut fire bøker. Carl sine hjertesaker er demokrati og menneskerettigheter, grønn næringsutvikling og distriktspolitikk.

 

 

 

Ingvild Espelid Wold

Ingvild Espelid Wold (f. 82) er fylkesleder i Møre og Romsdal MDG, og sitter i kommunestyret og i hovedutvalget for teknisk, plan, næring og miljø i Molde. Hun jobber som norsk- og historielærer på Molde vgs. De viktigste sakene hennes er å ta vare på naturmangfoldet, å føre en effektiv klimapolitikk og å legge til rette for en god skole der lærerne får tillit og frihet, og elevene blir sett og får utvikle seg.

 

 

Jarle Hauge Steffenssen

Jarle Hauge Steffenssen (f. 1970) vokste opp i Stavanger, men flyttet til Ålesund for 30 år siden. Her har Jarle bygget opp lokallaget, og har vært fast representant i formannskap og kommunestyre siden 2015. Han var dessuten 1. vara til fylkestinget i forrige periode. Å ivareta miljøet til kommende generasjoner er førsteprioritet for MDGs gruppeleder i Ålesund. Han har også et brennende engasjement for at samfunnet skal være rettferdig og gi gode tjenester til dagens befolkning. Videre er barne- og familiepolitikk, skolepolitikk og samferdsel høyt på listen av Jarles hjertesaker.