Fotocredit:

Sykkelsetet gir orkesterplass

Eli Vullum Kvande er nummer 2 på MDG sin kommunevalgliste i Surnadal. Her presenterer hun sine hjertesaker:

29. april 2015

Kvande

Jeg er 31 år gammel og jobber som lærer på Ungdomsskolen i Surnadal, der underviser jeg i fagene matematikk, naturfag og kroppsøving.

En av mine hjertesaker er å legge tilrette for sykkel, og oppmuntre flest mulig til å benytte seg av det transportmiddelet. Skolene i Surnadal bør få sykkelparkering, det samme gjelder fotballstadion, kulturhus og andre kommunale bygg som f.eks. legesenteret. Sykling som transportmiddel gir gratis trening, og man er sikret en liten naturopplevelse hver dag. Sykkelsetet gir deg nemlig orkesterplass til å følge med på vær, vind, årstider, fuglesang og blomstring i veikanten. Jeg mener det uten tvil er en viktig sak. Får man økt prosentandelen «jobbsyklister» i kommunen vil mange oppleve bedre psykisk helse, og selvsagt de mange fysiske fordelene med å komme i bedre form. De miljømessige fordelen med en høyere prosent «jobbsyklister», er selvsagt.

Jeg vil være med å bevare størst mulig biologisk mangfold i lokalsamfunnet og globalt.

Jeg vil være med på å fremme kortreist, norsk og økologisk mat. Det samme gjelder bærekraftige produkter. Jeg selv tar ansvar for å redusere kjøttforbruket i mitt eget kosthold, og kanskje kan jeg inspirere andre til å gjøre det samme?

Eli Vullum Kvande

- Sykling som transportmiddel gir gratis trening, og man er sikret en liten naturopplevelse hver dag. Sykkelsetet gir deg nemlig orkesterplass til å følge med på vær, vind, årstider, fuglesang og blomstring i veikanten.