Bare ene veien

Det er en ting som gjør meg like forvirret hver gang jeg kommer hjem til verdens flotteste by, og det er hvordan noen har klart å komme opp med dette: Hør bare: Jeg reiser ofte med bussen fra Slinningen inn til byen, og både som god Sunnmøring, og som godt vant Oslobussbruker, så er jeg nøye med å komme meg dit jeg skal i løpet av den timen jeg kan bedrive omstigning; dvs. at, i Oslo altså, kan man gå av å på bussen så mye man bare orker i løpet av en time, fram og tilbake, på kryss og tvers – slikt gir en følelse av å få ekstra mye ut av pengene, ja faktisk så mye føle du det at du begynne å tro at du tjene penger for hver gang du går på igjen – og mye får jeg gjort på kort tid, der jeg hopper av og på busser og trikker og har avtalt raske møter på holdeplassene. Supre greier.

28. juli 2015

Når du går på på Slinningen, har du også en time på deg til å hoppe av og på, men hold deg fast, da bare den ene vegen! Haha. Altså innover. Dvs. at tar du bussen til byen, så kan du ha et raskt møte med han Mr. D ute i Skarbøvika, med en annen i Giskegata, et raskt et på Rutar ́n, så en rask en bak tanken på meierikaia, og så kanskje ha en halvtime til gode på billetten, som du da kan kose deg med å, reise inn på Moa for. Hva i all verden har du på Moa å gjøre? det er jo utover du skal, og ikke innover. Da kan jo du like godt være i byen da, der du bør være.

Idiotisk ide. Første gangen jeg gjorde det og hoppa på bussen for å ha et nytt møte på Steinvågsbroa, før jeg satte kursen ut igjen på Slinningen, fikk jeg sjokk i pungen. Du kan bare reise videre innover, sa sjåføren. Hva? Du kan bare reise ene vegen, sa han og gjespet. Skal du utover må du kjøpe ny billett. Halvt i svime landet jeg på en benk på torget. Planen gikk i vasken, penger tapt, og all ære som smart sunmøring forduftet i løse luften. Hvem i all verden har funnet på noe så dumt? Hvem kom med den fantastisk idiotiske ideen, og fikk den gjennom? Og hvorfor i all verden skal det være slik?

Hvilken hensikt har det, annet enn å true folk innover og ut av byen? Og er det spesielt miljøvennlig? Og kommer du innenifra så må du jammen meg ut på Slinningen for å få full valuta på billetten, og går du av der, så kommer du deg bare ut på Hessa før du må kjøpe ny billett igjen for å komme deg innover igjen, og da havner du jammen med på Moa uansett. Er det annet å vente? Her i Ålesund må du altså kjøpe samme billetten flere ganger, en billett som forresten er altfor dyr i utgangspunktet.

Med slikt rot og tilhørende flåeri, er det da rart at folk tar bilen i stedet? Utrolig, men sant –

- Hvem i all verden har funnet på noe så dumt? Hvem kom med den fantastisk idiotiske ideen, og fikk den gjennom? Og hvorfor i all verden skal det være slik?